Συλλιγαρδάκης Νικόλαος

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κακή αναπνοή (halitosis)

Η χρόνια κακή αναπνοή, η οποία ονομάζεται και halitosis, είναι συχνά ένα σημάδι κακής οδοντικής υγιεινής ή ξηροστομίας. Η κατάσταση μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής στοματικής νόσου ή μιας ασθένειας σε άλλο μέρος του σώματος

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας COVID-19: πού είμαστε & πού πάμε…»

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας COVID-19: πού είμαστε & πού πάμε…», που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου. Έγκριτοι επιστήμονες παρουσίασαν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, αναφορικά με τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της COVID-19 λοίμωξης καθώς και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Οφέλη από το γάλα γαιδούρας.

Το γάλα γαϊδούρας έχει μακρά ιστορία φαρμακευτικών και καλλυντικών χρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιπποκράτης το χρησιμοποίησε ως θεραπεία για αρθρίτιδα, βήχα και πληγές. Τα καλλυντικά προϊόντα που μπορεί να έχουν γάλα γαϊδούρας ως κύριο συστατικό περιλαμβάνουν κρέμες δέρματος, μάσκες προσώπου, σαπούνια και σαμπουάν. Μία από τις πιο κοινές χρήσεις για το γάλα γαϊδούρας είναι ως συστατικό στα αντιγηραντικά καλλυντικά.

Το τέλος των αντιβιοτικών

Όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως από την παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία και τους αρμόδιους φορείς έχουμε φτάσει στο τέλος των αντιβιοτικών Και αυτό οφείλεται στα πολυανθεκτικά μικρόβια που εμείς δημιουργήσαμε με την υπερκατανάλωσή τους.
Η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά δύσκολη καθώς έχουμε πρωτιά στην Ευρώπη στην υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών.

Εμβοές ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες

Ως εμβοές (βουητά) χαρακτηρίζεται η αίσθηση ακουστών ήχων στο αυτί ή στο κεφάλι που στην πραγματικότητα δεν έχουν προέλευση από το περιβάλλον. Αντικειμενικές θεωρούνται οι εμβοές όταν οι ήχοι αυτοί μπορούν να γίνουν αισθητοί και να εκτιμηθούν από τον εξεταστή με τη βοήθεια ορισμένων τεχνικών, ενώ υποκειμενικές εμβοές είναι ήχοι ακουστοί μόνο από τον ασθενή.

Οδηγίες εμβολιασμού έναντι του ιού SARS-COV-2

Τμήμα νοσημάτων που προλαμβάνονται με εμβολιασμό & συγγενών λοιμώξεων.
Διεύθυνση επιδημιολογικής επιτήρησης & παρέμβασης ΕΟΔΥ.
Τα εμβόλια παρασκευάζονται με σκοπό την αντιμετώπιση νοσημάτων που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν μόνο με την εφαρμογή άλλων μέτρων δημόσιας υγείας. Στόχος τους είναι να περιορίσουν και να εξαλείψουν νοσήματα με υψηλή μεταδοτικότητα, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, με υψηλή θνητότητα, με μεγάλη επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, αλλά και με δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στην κοινωνία.

Τι είναι η επέμβαση αύξησης στήθους

Η αύξηση του μαστού , περιλαμβάνει τη χρήση εμφυτευμάτων στήθους ή μεταφοράς λίπους για να αυξηθεί το μέγεθος των μαστών σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί επίσης να αποκαταστήσει τον όγκο του μαστού που χάθηκε μετά τη μείωση του βάρους ή την εγκυμοσύνη, να επιτύχει ένα πιο στρογγυλό σχήμα του μαστού ή να βελτιώσει τη φυσική ασυμμετρία του μεγέθους του μαστού.

Πώς αντιδρά το ανθρώπινο σώμα στον κορωνοϊό Covid-19

Στην αρχή της πανδημίας του κορονοιού COVID-19 οι πληροφορίες μας ήταν από κλινικές αναφορές περιπτώσεων του COVID-19 και ότι γνωρίζαμε από τις πανδημίες γρίπης και το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο sars που προέκυψε από το SARS-CoV.

‘’Καλοκαιρινά’’ ΩΡΛ προβλήματα

Το καλοκαίρι έφτασε, η θερμοκρασία ανέβηκε, η θάλασσα έχει ζεστάνει, τα μπάνια ξεκίνησαν ,τα ξενοδοχεία λειτουργούν ξανά και οι τουρίστες σιγά-σιγά αυξάνονται, μαζί όμως με αυτά έχουν έρθει και κάποια ΩΡΛ προβλήματα που συχνά μπορεί να γίνουν ενοχλητικά και να χαλάσουν τις διακοπές μας.
Επικοινωνία
Athens Pallini
15351
healthisbeautyblog@gmail.com
Άρθρα στο Blog
Επιστροφή στο περιεχόμενο