Οι νέες οδηγίες για τον κορονοϊό COVID-19

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι νέες οδηγίες για τον κορονοϊό COVID-19

Health is beauty blog
Μετά την χαλάρωση των μέτρων η επιστημονική επιτροπή έδωσε τις νέες οδηγίες προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό COVID-19.
"Απλοί κανόνες υγιεινής θα μας συντροφεύγουν αναγκαστικά το επόμενο διάστημα", είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
Οι νέες οδηγίες
  1. Αποφεύγουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς όταν αυτό είναι δυνατόν.
  2. Όταν πρέπει και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς να το κάνουμε με κανόνες.
  3. Σωστή χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους ή γενικότερα όπου υπάρχει σύσταση. Η μάσκα δεν πρέπει να είναι κάτω από την μύτη και το στόμα ή να φτάνει στο σαγόνι. Έχετε ένα αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι μαζί σας για να πλένετε τα χέρια σας, βάλτε την μάσκα σε ένα σακουλάκι όταν δεν την χρησιμοποιείτε.
  4. Πολύ προσοχή στην υγιεινή των χεριών. Αποφεύγετε επαφές με αντικείμενα και άψυχες επιφάνειες, αυτόν τον καιρό μη κάνετε χειραψίες. Πλένετε τα χέρια σας οπωσδήποτε μετά από εξόδους από το σπίτι και οιαδήποτε επαφή με άψυχο περιβάλλον
  5. Αποφεύγετε χώρους που παρατηρείται υψηλός συγχρωτισμός. Μελέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δείχνουν αυξημένη συχνότητα λοιμώξεων όταν επισκεφτόμαστε χώρους με υψηλό συγχρωτισμό ακόμη και ανοιχτούς.
  6. Γι' αυτόν τον καιρό περιοριστείτε σε ένα στενό «δικό» σας κύκλο επαφών. Προστατέψτε ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες.
  7. Η επιτήρηση της υγείας μας για συμπτώματα συμβατά με τον ιό συνεχίζεται.Επικοινωνία
Athens Pallini
15351
healthisbeautyblog@gmail.com
Άρθρα στο Blog
Επιστροφή στο περιεχόμενο