Κινητές Ομάδες Επισκέψεως στο Σπίτι για τον κορωνοϊό COVID-19 (ΚΟΕΣ)

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινητές Ομάδες Επισκέψεως στο Σπίτι για τον κορωνοϊό COVID-19 (ΚΟΕΣ)

Health is beauty blog
Αντιμετώπιση της πανδημίας
Για τον καλύτερο έλεγχο και αντιμετώπιση της πανδημίας και από τις 11/5/2020 η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προχώρησαν στην λειτουργία των Κινητών Ομάδων Επισκέψεως στο Σπίτι (ΚΟΕΣ).
Πρόκειται για κινητά συνεργεία που στελεχώνονται από ένα ιατρό και ένα νοσηλευτή και πραγματοποιούν κατ’ οίκον λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα κρούσματα Covid – 19 δωρεάν.
Σε πρώτη φάση έχουν ενεργοποιηθεί 8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους).
Όπως έγινε γνωστό το εν λόγω ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα συνοδεύεται από Νοσηλεύτριες ΠΕ, ΤΕ σε συνεργασία με το τηλεφωνικό κέντρο 1110 του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, θα επισκέπτεται με τις αναγκαίες προφυλάξεις τα ύποπτα περιστατικά, για νόσο Covid-19 και θα προβαίνει σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. Το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευτεί κατάλληλα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης αποστολής. Την υλοποίηση του έργου κάνει ο δρ. Π. Ευσταθίου Συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.
Είναι μια διαδικασία «κλειδί» για την αποφυγή διασποράς του ιού, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της άρσης των περιοριστικών μέτρων.
Οι στόχοι της συγκεκριμένης δράσης είναι:
             
    • Η αποσυμφόρηση των διαπιστευμένων Νοσοκομείων
    • Η προσπάθεια να περιορισθεί η εξάπλωση της νόσου
    • Η Κοινωνική προσέγγιση των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής
    • Η Επιδημιολογική καταγραφή των περιστατικών
       
Μετά τον εντοπισμό, από την τηλεφωνική επικοινωνία του ασθενούς, και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, κάποιου περιστατικού που είναι πιθανό περιστατικό κορωνοϊού και απαιτείται λήψη δείγματος, τότε, και με την συγκατάθεση του ασθενούς καταγράφονται τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση), και ενημερώνεται η ομάδα συντονισμού της περιφέρειας Αττικής-ΙΣΑ για την αποστολή συνεργείου και την λήψη του δείγματος.
Πηγές άρθρου:Επικοινωνία
Athens Pallini
15351
healthisbeautyblog@gmail.com
Άρθρα στο Blog
Επιστροφή στο περιεχόμενο